Nieuwe huisvesting van FinanceFactor is dé plek om samen te komen

FinanceFactor groeit uit haar jasje in het huidige kantoorpand. Het nieuwe kantoor wordt dé plek om samen te komen. Een ontmoetingsplek waarmee de verbondenheid met de organisatie wordt vergroot. Waar de medewerkers samenkomen om met collega’s te sparren en opdrachtgevers te ontmoeten. Over deze transformatie is zorgvuldig nagedacht, vertellen Bregje Kaasjager en Albert Allmers.

“FinanceFactor is niet alleen gegroeid in omzet, marktaandeel en opdrachtgevers die we bedienen,” vertelt Albert Allmers, directeur en initiatiefnemer van FinanceFactor. “Maar ook intern zijn we gegroeid. Er werkt nu een 15-tal mensen op kantoor, waarmee we aan een plafond komen in onze huidige kantoorvilla Maarheeze in Wassenaar. Ik heb het lang uitgesteld, want deze unieke, historische locatie heeft een enorme uitstraling en waar verkrijg je die opnieuw?

We hadden intern wel de mogelijkheid om extra ruimte te huren, waartoe we al eerder waren overgegaan. Maar dan werden het allemaal aparte ruimtes. Terwijl ik een duidelijk beeld voor me had van een team dat met elkaar enthousiast en energiek in een lichte en transparante omgeving samenwerkt. Niet in hokjes. In de villa in Wassenaar kunnen we ons nooit goed afzonderen, dan moesten we mensen altijd wegsturen van hun werkplek. We zaten letterlijk aan een groeiplafond en zagen in dat het telkens intern verkassen betekende dat we extern moesten verkassen.”

Het beeld inkleuren

“Wat willen we creëren? Die vraag was de puzzel die we gingen leggen,” vertelt operationeel directeur Bregje Kaasjager. “Gaandeweg hebben we het beeld van Albert omgezet in een aantal uitgangspunten die we het huisvestingsteam meegaven voor hun zoektocht naar een nieuwe locatie. Eén absolute eis was; kom niet met een industrieterrein aan! Dat was een no-go area. Kernwoorden voor de zoektocht naar een nieuwe locatie werden: licht, inspiratie, samenwerken en verbinding. Wij zijn ervan overtuigd dat we onze missie alleen kunnen realiseren met samenwerken. Wij geloven erin dat je alleen maar tot een leuke en goede samenwerking komt als je elkaar ook regelmatig ziet en in de ogen kunt kijken en dus op kantoor bent.”

“Ik geloof echt in de kracht van samen!” vult Allmers vurig aan. “Een aantrekkelijke werkomgeving met alle elementen die bijdragen aan een gevoel dat als je er niet bij bent, je iets mist. Dus ….. creatieve ontmoetingsplekken, aandacht voor eet- en drinkmomenten en faciliteiten die het werken makkelijker maken. Een inspiratie hub, dát is aantrekkelijk!”

Kaasjager legt uit: “Het creëren van een ontmoetingsplek waarmee we de verbondenheid met de organisatie vergroten betekent minder werkplekken en meer gedeelde ruimtes zoals fijne vergaderruimtes, stilte werkplekken, (flex)werkplekken en leuke zitjes om – samen met je team – te werken en/of even bij te praten. Met of zonder goede koffie, binnen of buiten. Kortom, aan alles is gedacht. Natuurlijk ontbreekt een hoogwaardige goede technische inrichting niet: op elke werkplek staat een beeldscherm met geïntegreerde dockingstation, toetsenbord en muis, zodat je snel kunt beginnen met werken. Zonder ‘gedoe’ met zoeken naar een stopcontact, beeldscherm, toetsenbord of muis. Plug in & go!”

Verhippen

Waar is dit pareltje van een kantoor gevestigd? Aan de Zeestraat 70 in Den Haag. Op een steenworp afstand van de bruisende binnenstad, het mondaine winkelgebied van het Noordeinde en het gezellige Anna Paulownaplein. Het historische gebouw dateert uit 1895 en heeft alle allure van vroeger, maar schijn bedriegt; alleen de voorgevel is blijven staan. Daarachter is alles vernieuwd met de nieuwste materialen en een moderne uitstraling.

“De zeestraat is de voormalige verbindingsroute naar de zee, daardoor heet het gebouw van oudsher C-Avenue en is een begrip in het Haagse,” legt Allmers uit. “Het heeft de chique uitstraling die we gewend zijn van de villa en alle mogelijkheden voor de community die we samen vormen. Daarmee binden we de nieuwe generatie aan ons, niet alleen onze medewerkers maar ook onze opdrachtgevers. Hiermee zeggen we: we gaan met onze tijd mee, we verhippen op alle fronten.”

Duurzaam

“Oh ja, natuurlijk speelt duurzaamheid ook een flinke rol in onze keuze voor C-Avenue,” voegt Kaasjager toe. “De Villa in Wassenaar heeft een energieniveau dat vanwege zijn monumentale status niet zomaar kan worden aangepast. Dit pand is feitelijk nieuw en energiezuinig. Bovendien is het veel beter bereikbaar en geeft meer keuzevrijheid voor OV en fiets. Parkeergelegenheid is er voldoende, hoewel we komst met auto niet aanmoedigen. De 11 ministeries zitten op loopafstand, daardoor zijn opdrachtgevers ook goed bereikbaar.”

Waarom? Daarom!

Samen zijn Allmers en Kaasjager ervan overtuigd dat ze transformeren naar een ontmoetingsplek die ervoor zorgt dat medewerkers de vibe van het kantoor niet willen missen. En voor alle mensen die zich blijven afvragen ‘waarom verlaat je zo’n mooie kapitale villa voor een pand in de binnenstad van Den Haag’ leggen ze het nog één keer uit:

Kaasjager: “Om de energie die dit gebouw brengt en letterlijk in een bruisende omgeving met elkaar te kunnen samenwerken. Om zo een positieve bijdrage te leveren aan het ‘werkgeluk’ van onze medewerkers.”

Allmers: “Om de uitstraling die ik wil hebben in relatie tot onze propositie, maar dan in een modern jasje passend in de huidige tijdgeest.”

Voor meer informatie neem contact op met FinanceFactor