Onze nieuwe collega: Erik Marchal

Erik Marchal
“Vinden, Volgen Verbinden en Versterken.
Als impresario van finance professionals stellen we hun carrièrewensen en behoeften centraal.” 

Sinds september 2020 ben ik gestart bij FinanceFactor in de rol van Interim Finance Solutions & Executive Search. “Make a difference” een gevleugelde uitspraak die ik omarm en dagelijks in mijn werk na streef. Het positieve verschil maken is een belangrijke drijfveer van mij. Het bij elkaar brengen en verbinden van mensen die elkaar kunnen versterken. Daaruit haal ik mijn voldoening. De weg naar het verbinden begint bij vertrouwen. Dit vertrouwen krijgen en het waar maken is voor mij de kers op de taart! Hieruit ontstaan lange en duurzame relaties. Dit is de korte versie waar ik voor sta. Ik zou mezelf verder omschrijven als een gedreven, sportieve doorzetter die zichzelf graag blijft ontwikkelen en uitdagen. Ik reis graag, doe aan voetbal, skiën en ben een fervent muziekliefhebber. Daarnaast ben ik getrouwd en heb twee dochters.

Na mijn Bacheloropleiding Facility Management aan de Haagse Hogeschool heb ik gewerkt bij diverse intermediaire organisaties. Ik startte mijn carrière bij het toenmalige Vedior. Na de overname van Vedior door Randstad Holding heb ik geleidelijk de overstap gemaakt naar de bemiddeling van financials. Na een uitstap van een aantal jaar ben ik weer terug in de wereld van de financials. Vanuit verschillende rollen heb ik diverse culturen en bedrijfsprocessen gezien en heb ik brede ervaring binnen de specialismes van arbeidsbemiddeling.

In 2020 heb ik de overstap naar FinanceFactor gemaakt. De keuze waarom ik graag bij FF wilde werken werd bepaald door twee punten. De eerste is de uitdaging die bij FF ligt. Deze uitdaging behelst het laten groeien en doorontwikkelen van de dienst Interim Management. FF heeft reeds circa 80 actieve interim professionals werkzaam maar mede door de focus op o.a. executive search (vaste werving) is het Interim Management gedeelte niet altijd de aandacht gekregen die het verdient. Wat mij de afgelopen drie maanden enorm is opgevallen is de positieve feedback die ik vanuit de markt krijg. Vele prettige en goede ervaringen van CFO’s, Finance Managers, Group Controllers e.d. heb ik al mogen ontvangen. Echter krijg ik ook weleens te horen dat het onbekend is dat ook Interim Management een dienst is van FF.

Veelal kent men ons van Executive Coaching, Assessments, Executive Search en Outplacement. Een viertal dienstverleningen waar FF overigens erg trots op mag zijn en is. Maar voor mij een schone taak om samen met collega Simon Anderiesen meer bekendheid aan het Interim Management vraagstuk te geven en duurzaam door te groeien naar 100 actieve Interim Professionals in 2021.

Het tweede punt van mijn keuze voor FF was de manier van benaderen, omgaan en inzetten van de finance professionals. Geen fabrieksmatige massa verzameling van Cv’s maar één waar het menselijk contact centraal staat. Of zoals FF het zelf benoemt: Vinden, Volgen Verbinden en Versterken. Als impresario van finance professionals stellen we hun carrièrewensen en behoeften centraal. En we ondersteunen ze in hun loopbaan actief met coaching en advies over hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Een unieke en duurzame benadering in mijn ogen.

Ondanks de ingewikkelde start door COVID-19 ben ik vol van vertrouwen en enthousiast om de doorontwikkeling en groei van de dienst Interim Management te bewerkstellingen. Op naar een gezond en plezierig 2021!

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op om met elkaar kennis te maken.

M: +31619270114
E: erik.marchal@financefactor.nl

Voor meer informatie neem contact op met FinanceFactor