Investeren in jezelf, zin of onzin?

Investeren in jezelf, zin of onzin?

“Een dag niet geleerd, is een dag achteruitgang”. Met deze gedachte moedigt Finance Factor finance professionals aan om te blijven werken aan kennis, kunde en vaardigheden. Permanente educatie wordt maximaal gefaciliteerd via de eigen Finance Factor Academy.

“Permanente educatie is naar mijn idee key voor iedere finance professional die een courante positie wil behouden op de arbeidsmarkt,” vertelt Albert Allmers, oprichter van Finance Factor. “Daarom zijn wij onze eigen Finance Factor Academy gestart, in samenwerking met opleider Alex van Groningen. Dankzij permanente educatie via onze eigen FinanceFactor Academy en coaching beschikken onze interim finance professionals altijd over de juiste kennis van ontwikkelingen in het finance vak en de branche van onze opdrachtgevers. Het element ‘Versterken’ van onze bedrijfsslogan ‘Vinden, Volgen, Verbinden en Versterken’ is geen loze belofte. Met onze eigen Academy is een grote ambitie en wens in vervulling gegaan.”

De grote interventie van leren zit vaak aan het begin van een loopbaan. Na een studie van 6-7 jaar wordt de opgedane kennis in de praktijk gebracht. Maar de relevantie van kennis wordt snel minder naarmate je langer werkt. Tijden veranderen, werk verandert. Een finance professional moet steeds up-to-date blijven om kennis op peil te houden. Het is niet genoeg om simpelweg te werken en af en toe een vakblad te lezen. Dan leer je alleen binnen een kleine bubbel, van je collega’s. Een andere omgeving zoeken en inspiratie opdoen en netwerken past in een serieuze vorm van kennisvergaring.

De finance hub die Finance Factor beschikbaar stelt aan al haar relaties, bevat enorm gevarieerde content. Alleen maar modules volgen op inhoud is niet voldoende om op lange termijn aan ontwikkeling te werken. Dat het breder kan bewijst de Finance Factor Academy waarin meerdere leervormen zijn opgenomen: podcasts, CFO interviews, relevante artikelen van ….nl. Gerangschikt onder negen thematische tegels, zoals wet & regelgeving, controlling, risicomanagement, et cetera. De finance professional kan zelf kiezen welke thema’s of onderwerpen meest relevant zijn om te volgen op dat moment van diens loopbaan of opdrachtontwikkeling.

Ivo ten Hoorn, hoofd opleidingen bij Alex van Groningen ziet een shift op het gebied van data. De evolutie die daarin momenteel plaatsvindt is relevant voor alle finance professionals. Steeds meer bevindt een finance opdracht zich op het snijvlak van IT. “Zeven van de 10 modules gaan over data, zoals robotics, artificial intelligence (AI) en digitalisering. Een trend die de komende jaren alleen maar toeneemt. Als finance professional ben je het bijna verplicht aan jezelf (en aan je opdrachtgever) om je kennis op dit gebied uit te bouwen. Blijf vooruit kijken, achteraf is geweest.”

Mede door de coronamaatregelen is er meer online aanbod gekomen. Gaan we ooit weer terug naar fysieke klasjes? Zowel Allmers als Ten Hoorn zien een vorm van hybride leren als toekomst. Jongeren zijn dermate snel geadapteerd aan online werken, dat zij online leerinterventies gewoon zijn gaan vinden. Ouderen vinden het vooral fijn om ook fysiek contact te hebben. Een platform waarin thematisch gekozen kan worden voor klassikaal of online is zeker niet ondenkbaar.

Tot slot pleit Ten Hoorn ervoor actief leermomenten te zoeken, anders komt het er niet van, want het past namelijk nooit in de agenda. Advies aan elke finance professional is aan het begin van het jaar leerdoelstellingen op te stellen en aan het eind van het jaar daarop te reflecteren. Via de Finance Factor Academy is makkelijk aan de verplichte puntenvergaring voor permanente educatie te voldoen. Zodra iemand onderdeel is van het Finance Factor netwerk, worden zij aangemoedigd om inspiratie op te doen binnen de Academy.

Dit artikel is de uitwerking van een podcast interview tussen Albert Allmers van Finance Factor en Ivo ten Hoorn van opleider Alex van Groningen. Kijk hier het hele interview terug (11 minuten).

Tien jaar geleden startte Finance Factor vanuit de impresario gedachte. Net zoals artiesten een impresario inschakelen om hun zakelijke belangen en het verloop van hun carrière te behartigen, wilde oprichter Albert Allmers dat Finance Factor meer zou zijn dan een executive search bureau. Als impresario zoomt hij, juist in de ‘superblauwe’ financiële wereld, bewust in op de menselijke kant van het vak: de persoon staat voor hem centraal. Allmers zet zich optimaal in om finance professionals in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling te ondersteunen.

De Finance Factor Permanente Educatie Academy is een kwalitatief online E-Learing programma waarin onbeperkt toegang wordt gegeven aan 50 verschillende modules met in totaal ruim 100 PE-punten. Het programma bestaat onder meer uit modules op het gebied van Blockchain, Risk Management, IFRS, US GAAP, Soft Skill development, Big Data, etc.

Meer info over de mogelijkheden van de Finance Factor Academy? Neem contact op met het Albert Allmers op 06 21 211750 of albert.allmers@financefactor.nl

Voor meer informatie neem contact op met Albert