Het gaat om mensen, altijd weer. Daarom steunen wij de Giro di KiKa

Dat wij de mens centraal stellen in onze dienstverlening is inmiddels geen geheim meer. Als impresario van de finance professional doen we er alles aan om diens loopbaan kansrijker en impactvoller te maken. Zodat zij als volwassenen invloed kunnen uitoefenen op dat wat hen beweegt. Dat niet iedereen dat kan, weten we ook. Daarom vinden wij het bij FinanceFactor belangrijk om ook mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, te helpen. Zo is Albert Allmers, onze founder, verbonden als coach aan Emma@Work, een organisatie die de kloof dicht tussen jongeren (15-30 jaar) met een fysieke beperking en het bedrijfsleven. Ook nam hij het initiatief tot bouwreizen naar ontwikkelingsgebieden in samenwerking met Habitat for Humanity. In India, Cambodja en Malawi werden CFO’s uit hun comfort zone gehaald om met eigen handen te bouwen aan huisvesting voor minder bedeelden.

Maar wat als kinderen geen kans krijgen?

Omdat ze ziek worden. Omdat ze kanker krijgen. Dan is invloed uitoefenen en eigen regie nemen niet voldoende. Als het gaat om leven of dood, dan is elke kans op genezing er een. Daarvoor is onderzoek nodig en voor onderzoek is geld nodig. Wij zijn trots op onze recruiter Nikki van Jaarsveld die zich in juni als vrijwilliger gaat inzetten tijdens de Giro di KiKa. Waarom? Omdat onderzoek naar kinderkanker nog steeds hard nodig is. Omdat zij van dichtbij beleefde wat kinderkanker betekent, ter nagedachtenis aan het kindje van haar beste vrienden :

“In 2003 werd Femke, de dochter van hele goede vrienden, ziek. Haar eerste verjaardag brachten ze door in het WKZ, Femke net aan de chemo vanwege leukemie. Iedere week ging ik er naar toe. Zag de pieken en de dalen, de hoop en de vrees. Femke heeft het niet gered. Als meisje van 17 maanden heeft zij het geweld van de kanker niet kunnen trotseren. Gelukkig zijn er ook kinderen die wél genezen of bij wie de kanker chronisch is en zij er niet aan sterven. Om te zorgen dat dit in de toekomst voor alle kinderen mogelijk gemaakt kan worden, is onderzoek nodig. Onderzoek moet gefinancierd worden. En daarom organiseert KiKa voor de 8e keer de Giro di KiKa. Wielrenners die in vijf dagen 600 km fietsen door de Dolomieten om geld in te zamelen voor KiKa. Dit jaar ga ik mee als vrijwilliger, geïnspireerd door Femke en Team Femke Cycling for KiKa, opgezet door mijn vrienden, de ouders van Femke. Zelf zal ik die bergtoppen niet bedwingen maar ik zal wel zorgen voor het ontbijt voor de renners, begeleiders en vrijwilligers. Deze hele week heeft als doel zoveel mogelijk geld inzamelen om verder onderzoek naar kinderkanker mogelijk te maken.”

Natuurlijk steunen wij Nikki niet alleen in woorden, maar sponsoren wij haar inzet ook. Alleen dan hebben kinderen een kans op overleven van kanker. Want iedereen wil toch dat elk kind zorgeloos kan opgroeien en straks ook die arbeidsmarkt op kan om een impactvolle loopbaan te hebben?
We doneren via de persoonlijke pagina van Nikki: Giro di KiKa. U toch ook?

Lees hier het persoonlijke verhaal van Nikki

Voor meer informatie neem contact op met FinanceFactor