FinanceFactor breidt directie uit met Bregje Kaasjager

Het vervullen van de groeiambitie van FinanceFactor komt weer een stap dichterbij met de komst van Bregje Kaasjager als operationeel directeur. Hierdoor kan het huidig directieteam zich meer bezig gaan houden met het doorontwikkelen en opschalen van producten en diensten

FinanceFactor, bemiddelaar van finance professionals met een focus op hun loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling, beleeft dynamische tijden. Directeur Albert Allmers is daarom blij met de uitbreiding van het directieteam. “De afgelopen jaren is FinanceFactor sterk gegroeid en hebben we ons ontwikkeld tot een bedrijf met een miljoenenomzet. En daar stopt het niet. FinanceFactor wil verder groeien en tot de top van Nederland behoren. Voor het vervullen van onze groeiambitie zijn we onze interne organisatie verder gaan professionaliseren. Daarvoor kwam Bregje Kaasjager op ons pad. Dat zij nu aanblijft en deel uitmaakt van het huidige directieteam, is een cadeautje. Ik ben heel blij met haar komst.”

Stepping stone

“Vanuit een ICT-achtergrond ben ik veelal als procesmanager werkzaam geweest,” vertelt Kaasjager. “Daarbij was ik een soort tolk-vertaler tussen de business en ICT. Van daaruit ben ik allerlei soorten ondersteunende diensten gaan managen in diverse rollen: als opdrachtgever, opdrachtnemer, medewerker, leidinggevende. Met deze ervaringen leerde ik dat je met begrip en inlevingsvermogen het verst komt om de verschillende belangen bij elkaar te brengen. Dat doe je door goed te luisteren en expertise te benutten die in een team aanwezig is. Bijdragen aan (persoonlijke) groei is een rode draad in mijn werk. Mensen faciliteren en in hun energie zetten is de sleutel tot succes. Ik wil hun ‘stepping stone’ zijn; ze helpen zichzelf te laten groeien en bloeien naar een droom die ze hebben.

Zo ben ik ook bij FinanceFactor terechtgekomen. Wat mij gegrepen heeft in FinanceFactor is dat het bedrijf en Albert als persoon een hele duidelijke droom en concreet doel voor ogen hebben. De organisatie is uit de pioniersfase aan het raken en wil nu een bedrijfsvoering die klaar is voor verdere groei. Ik ben trots dat ik vanuit mijn kennis, kunde en netwerk daaraan kan bijdragen en de organisatie kan helpen verder te professionaliseren en op eigen benen te laten staan.”

Ondernemerschap

“Aanvankelijk was ik er niet op uit om mijn bestaan als zzp’er in te ruilen voor een vaste positie. Maar de droom van FinanceFactor te helpen realiseren, lonkte. Door deel uit te maken van het directieteam, kunnen we in gelijkwaardigheid met elkaar de organisatie verder uitbouwen. Het is belangrijk voor mij om de vrijheid en ruimte te hebben om iets op mijn manier aan te pakken. Dan behoud ik mijn ondernemerschap en ondernemendheid. Zo blijf ik onbevangen en functioneer ik het beste.”

“Dat past naadloos binnen onze organisatiecultuur,” voegt Allmers toe. “We vragen ownership aan onze mensen. Omarm je dat, dan krijg je alle vrijheid, we zijn geen hiërarchisch ingesteld bedrijf.”

Eenzaam

Wat Allmers betreft is er met de komst van Kaasjager een frisse wind gaan waaien in het bedrijf. “Synoniem voor Bregje is ‘energie’, ze is enorm gedreven en levenslustig. In het verleden bemoeide ik me met interne bedrijfsvoering, rapportages, crediteuren en ga maar door. Ik had het gevoel overal bij te moeten zijn of alles alleen te moeten bedenken en besluiten. Eerlijk gezegd heb ik me vaak heel eenzaam gevoeld. Het gezegde ‘it’s lonely at the top’ was echt van toepassing op mij. Met Bregje Kaasjager heb ik niet alleen een kundig operationeel directeur aan boord, maar ook een buddy met wie ik kan sparren. Ik kan de operationele bedrijfsvoering met een gerust hart aan haar overlaten en mijn rol als founder van het bedrijf meer lading geven.”

Dat gaat Allmers doen door zich meer te richten op het uitbouwen van de product-/dienstverlening en het netwerken. Want de komst van Kaasjager in het directieteam betekent niet dat Allmers de operatie de rug toekeert of terugtreedt uit het bedrijf. Integendeel. “Dat ik, samen met partner Simon Anderiesen, een groeiambitie voor het bedrijf heb, staat buiten kijf. Wij willen niet een van de velen zijn maar tot de top van Nederland behoren. Maar we willen ook dat FinanceFactor niet aan ons blijft ‘kleven’ als de oprichters, maar voor iedereen groeiontwikkeling moet kunnen bieden. Met als doel meer waarde voor onze relaties én onze mensen te kunnen creëren.”

Grote stappen

Er zijn al grote stappen gemaakt volgens Bregje Kaasjager. De basis is op orde, zoals het vormgeven en inrichten van de HR strategie en de implementatie van nieuwe bedrijfssoftware. Begin december gaat de lang gekoesterde wens van ISO certificering in vervulling. “We zijn klaar voor de volgende stap op weg naar de top. Denk aan structurering en uitbreiding op commercieel gebied. Zowel voor de finance professional als voor onze eigen medewerkers kunnen we nog krachtiger inzetten op ons credo van ‘Vinden, Volgen, Verbinden & Versterken’,” besluit Kaasjager.

Voor meer informatie neem contact op met Albert