Finance Factor Professional aan het woord: Evelien Hesselink

Profielfoto van Evelien Hesselink

Ik zou mezelf omschrijven als ambitieus en levensgenieter, waarbij ik mezelf altijd voor de volle 200% in zal zetten op zowel zakelijk gebied als in de privésfeer. Ik krijg energie van nieuwe dingen ontdekken; vandaar ook mijn passie voor reizen. Ook op professioneel vlak is blijven ontwikkelen voor mij belangrijk. Daarnaast ben ik sportief ingesteld en doe ik in mijn vrije tijd aan kickboksen en paardrijden.

Mijn carrière startte in 2013 na de afronding van mijn master opleiding Accountancy & Finance aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Als Finance Consultant heb ik gedurende zeven jaar met veel plezier in diverse omgevingen gewerkt. Het werken als consultant in verschillende rollen bij bedrijven binnen diverse sectoren en daarmee ook verschillende bedrijfsculturen, processen en systemen hebben gezorgd voor een brede ontwikkeling op het gebied van Finance, Project Management en deels op het raakvlak tussen ICT en Finance.  

Vanaf 2019 speelde bij mij de gedachte dat ik me niet meer alleen in de breedte wilde ontwikkelen, maar meer in de diepte. Ergens in specialiseren, meer de mogelijkheid hebben iets je eigen te maken. Wanneer je als externe bij een bedrijf op project zit heb je logischerwijs minder de mogelijkheid om je voor langere tijd aan een organisatie te verbinden en je daarbij verder te ontwikkelen in een bepaalde richting. Toen ik eind 2019 in contact kwam met TNO via Finance Factor voelde dit direct goed, als een volgende stap. ​Finance Factor heeft me goed geholpen gedurende de gehele sollicitatieprocedure met daarbij de focus op mij als persoon, wat ik als erg prettig heb ervaren.

TNO is een mooie organisatie die mensen en kennis met elkaar verbindt. Dit doet TNO met verschillende interessante onderzoeken die ze uitvoert binnen de samenleving. Daarnaast is TNO een projectenorganisatie bij uitstek wat goed aansluit bij mijn ervaring als consultant en de daarmee opgebouwde kennis en ervaring . De combinatie van de werkgever TNO op zichzelf, een projectenorganisatie en een vaste job waarin ik me meer in diepte kan ontwikkelen hebben gezorgd tot een weloverwogen overstap naar TNO begin februari 2020. ​Ik ben gestart als project controller waarin ik me de komende periode verder wil ontwikkelen en specialiseren. Dit zal ook parallel gaan met het nadenken over wat ik nog verder wil en het ontdekken van de mogelijkheden binnen TNO.

Na net een maand in dienst te zijn kwamen we in een lockdown terecht vanwege COVID-19. Op de dag dat ik het kantoorpand in Den Haag verliet met mijn spullen inclusief een monitor en toetsenbord was nog onbekend hoe lang deze situatie zou duren. Weken gingen voorbij en thuis werken bleef verplicht tot nader order. Een vreemde situatie voor iedereen uiteraard, maar helemaal als je net ergens bent gestart. Op afstand ingewerkt worden terwijl je verschillende collega’s die je nu telefonisch spreekt nog niet eens persoonlijk ontmoet hebt. Het is een situatie die verre van ideaal is, maar het went tegelijkertijd ook wel weer. Je leert gaandeweg hoe je ermee om moet gaan, maar efficiency is niet altijd in alle situaties mogelijk. Ondertussen zijn er natuurlijk verschillende maatregelen vanuit de overheid versoepeld en kijk ik er naar uit om weer op kantoor werkzaam te kunnen zijn en deze collega’s persoonlijk te kunnen spreken! Daarnaast kijk ik uit naar de uitdagingen die er voor mij nog liggen bij TNO en de ontwikkeling die ik kan gaan doormaken in mijn functie!

Voor meer informatie neem contact op met FinanceFactor