Joost Kreulen

Joost Kreulen

Advisory Boardmember / Non Executive Director

Joost in het kort:

  • Geboren in 1968
  • Woont in Eindhoven
  • Passie voor golf en Spanje
  • Kernwaarden: prestatiegedreven, verbinder, gestructureerd en gefocust, haalt altijd het maximale uit mensen.
  • Uniek in: strategisch denken en handelen, organisaties helpen zich te verbeteren en verder te komen.

Impact maken in het leven van mensen. Niet alleen in hun carrière, maar in hun hele bestaan. Daar word ik gelukkig van.

Digitalisering van het recruitmentvak. Toenemende zorgen om de economie. Een structurele schaarste aan goed opgeleide en ervaren professionals. Deze ontwikkelingen gaan de komende jaren het recruitmentlandschap flink bepalen. Én veranderen. Dat kun je zien als een bedreiging, maar ik ben ervan overtuigd dat het vooral kansen biedt. Aan FinanceFactor de taak om zich met hun mensgerichte aanpak te blijven onderscheiden als impresario van finance executives. Want natuurlijk moet je als recruitmentbureau met je tijd mee, maar de human touch blijft altijd het allerbelangrijkst. Het blijft immers wel people business. Juist daar zit de kracht van FinanceFactor, door ook in tijden van economische onzekerheid te blijven werken aan de relatie met professionals en opdrachtgevers. En de focus blijvend te houden op een duidelijk afgebakende niche: executive finance professionals.

Ik zit al meer dan 30 jaar in de recruitmentbusiness. Een deel van deze reis heb ik samen met Albert afgelegd, in de tijd van Rekenmeesters en Vedior. Onze wegen scheidden fysiek toen ik naar het buitenland ging. Wel hebben we altijd contact gehouden. Na jaren in het buitenland werken, keerde ik terug naar Nederland. Tot mijn grote genoegen benaderde Albert mij toen voor de functie van strategisch adviseur bij FinanceFactor. Precies op het juiste moment in mijn leven. Zoals de Engelsen zeggen, bestaat je loopbaan uit ‘learn, earn en return’: in eerste instantie leer je vooral heel veel, daarna ga je de winst oogsten van wat je geleerd hebt en in een nog later stadium kun je ook wat teruggeven aan de maatschappij. In die ‘return’-fase bevind ik mij nu, en mijn werkzaamheden voor FinanceFactor – hen op strategisch niveau helpen bepalen waar ze naartoe willen en hoe ze daar kunnen komen – passen daar uitstekend bij.

Net als Albert Allmers ben ik zeer maatschappelijk betrokken. In mijn carrière heb ik een flink aantal jaren in opkomende economieën gewerkt. Daar heb ik ervaren dat het hebben van werk het verschil maakt tussen een goed leven en geen leven. En dat ik gelukkig word van impact maken in het leven van mensen. Niet alleen in hun carrière, maar in hun hele bestaan. Samen dingen doen, resultaten bereiken. Mensen trainen en coachen. Ze op weg naar een goede baan helpen, naar een vast inkomen. En ze daarmee een stuk basisveiligheid bieden.

Wat mij verder gelukkig maakt? Een rondje golf spelen en na afloop bijpraten op de ‘19e hole’. Eén keer per jaar met een vaste groep mensen naar het buitenland om te golfen. En een paar maanden per jaar samen met mijn vrouw vertoeven in ons tweede huis aan de Costa Brava. Want dat is nog een passie van me: Spanje!