Elvira Hoohenkerk

Elvira Hoohenkerk

Manager Publieke Sector

Elivra in het kort:

  • Geboren in Amsterdam
  • Woont sinds zes jaar in Den Haag dichtbij het strand
  • Studeerde arbeids- en organisatiepsychologie op post HBO niveau
  • Woont samen en heeft vier kinderen, waarvan nog drie thuiswonend, en één kleindochter
  • In haar vrije tijd traint zij voor de halve marathon, liefst al om half zeven in de ochtend. Doet aan yoga en leest heel erg graag. Behalve werk gerelateerde teksten leest zij altijd in het Engels. Houdt van dansen, een grote eettafel met vrienden, dierbaren, gezelligheid en soulfood
  • Kernwaarden: objectief, grondig, groei, vindingrijk (er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden)
  • Uniek in doorzettingsvermogen en wilskracht: laat dingen niet makkelijk los en is altijd op zoek naar een manier om te (over)leven. Blijft weg van oordeelsvorming: alles is goed en mag er zijn.

Wees je bewust van je kwaliteiten, investeer en laat zien wie je bent en waar je voor staat. Dat maakt je krachtig!

Na onder meer 13 jaar bij de Randstad Groep in diverse functies werkzaam geweest te zijn, was de corporate wereld niet langer de mijne. Ik wilde graag leidinggeven en bouwen aan een team. In de grote corporates wordt sterk geacteerd op wat de klant wil, bovendien wisselden teams vaak van samenstelling. Ik miste het om mensen langdurig te begeleiden en samen naar een resultaat toe te werken. Dat ik bij FinanceFactor terecht ben gekomen is een ommekeer van 180 graden: een kleine organisatie met groeiambitie die door een team van bevlogen professionals wordt vormgegeven. Een warm bad!

Ik werk graag vanuit mogelijkheden en kwaliteiten van mensen. Ik gun het iedereen om bezig te kunnen zijn met datgene dat past bij hun kwaliteiten en word blij als ik alleen al bewustwording daarover kan stimuleren. Ik zie mijn rol als facilitator van het team dat zich bezighoudt met vacature aanvragen binnen de mantelovereenkomst met de overheid. Mijn aanpak typeert zich door onderdeel te zijn van het team. Doen wat zij doen, zien wat zij zien. Voorwaarde is een open gesprekcultuur waarin het gaat om mogelijkheden en niet om wat niet kan. ‘Omdenken’ spreekt me dan ook sterk aan, evenals technieken als appreciate inquiry en deep democracy. Jezelf niet anders voordoen maakt je krachtiger en betrouwbaar. We komen allemaal wel eens spannende momenten tegen. Blijf dan vooral dichtbij jezelf. En heel belangrijk: vergeet nooit te lachen! Humor relativeert alles.