Financial Controller

FinanceFactor
Wassenaar

Bedrijfsprofiel

FinanceFactor is in de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Voor de 8e achtereenvolgende keer zijn wij genomineerd voor de FD Gazelle Awards, dé prijs voor snelst groeiende bedrijven in Nederland. FinanceFactor heeft de ambitie om haar sterke positie in de komende jaren in Nederland uit te bouwen tot markleiderschap binnen haar nichemarkt. Dit doen we met behoud van onze kernwaarden, unieke methodiek en boutique cultuur. Om onze ambitieuze groeiambities te realiseren komen wij graag in contact met professionals voor de functie van Controller.

Vinden. Volgen. Verbinden. Versterken.

Deze vier V’s staan in onze aanpak in alle diensten van FinanceFactor centraal. Of het nu gaat om het vinden van de juiste interim professional voor organisaties, permanente invulling van financial executive vacatures of het bieden van begeleiding, advies en coaching bij instroom-, doorstroom- en uitstroomvraagstukken. Bij FinanceFactor geloven we in duurzame verbinding met onze finance professionals én met onze opdrachtgevers. En daar investeren we continue in.

Onze kernwaarden

Impact maken op de levens van onze kandidaten dat is waar wij ons bed voor uit komen. Wij zijn resultaat gedreven, dienstbaar en oprecht. Wij gaan voor hoogstaande kwaliteit en een duurzame verbinding. De mensen van FinanceFactor zijn van binnenuit gedreven en vertrouwen erop dat hun positieve inzet tot het beste resultaat leidt voor de kandidaat. Ze werken vanuit een empathische en klantgerichte houding, waarbij zij zich richten op langdurige relaties. Bij Finance Factor staat de mens centraal.

Gedreven: Gemotiveerd, resultaatgericht en betrokken
Dienstverlenend: Klantgericht, open en empathisch
Authentiek: Oprecht, verbindend en betrouwbaar
Verbindend: Lef tonend, lerend en toekomstgericht

Functie omschrijving Financial Controller

Kern van jouw functie

Jij bent de gesprekspartner en het aanspreekpunt voor de directie bij het, vanuit financieel oogpunt, concretiseren van bedrijfsontwikkelingen en -verbeteringen. Je adviseert vanuit strategisch en bedrijfseconomisch perspectief over het jaarplan. Je maakt verdiepende analyses en beoordeelt de bedrijfsplannen op financiële haalbaarheid en anticipeert op het goed aansluiten van de interne bedrijfsvoering op de externe eisen. Je draagt bij aan het op orde houden van de financiën en het optimaliseren van de financiële administratie en -processen. Je stelt de maandrapportage, jaarrekening en het budget op en presenteert de bijbehorende inhoudelijke analyses.

Resultaatverwachtingen
 • Je levert een bijdrage aan het opstellen van de (meerjaren)begroting en het jaarplan van de organisatie;
 • Je geeft een terugkoppeling aan de directie en de teamleads op basis van de strategische, tactische en operationele doelstellingen;
 • Je beschrijft financiële processen, actualiseert de financiële administratie en bewaakt de verbeteracties
 • Je signaleert, analyseert en rapporteert over risico’s binnen de financiële processen;
 • Je ontwikkelt en onderhoudt de inhoudelijke financiële programma’s;
 • Je ziet toe op naleving van voorschriften en procedures (vanuit jouw vakgebied) en toets periodiek financiële procedures op risico’s en aan wet- en regelgeving;
 • Je ziet toe op voldoende en correct aangeleverde gegevens en naar voren gekomen autorisaties en je geeft wanneer nodig advies aan de directie;
 • Je draagt bij aan het voorkomen en signaleren van verlies van geld en de inrichting van adequate financiële bedrijfsprocessen.

Functie eisen Financial Controller

Je bent goed in het ontleden van financiële vraagstukken en maakt onderscheid tussen feitelijke informatie en interpretaties /veronderstellingen. Je rekent verschillende scenario’s door en geeft inzicht in de consequenties bij iedere richting waardoor gedegen keuzes gemaakt kunnen worden.

Je controleert de financiële administratie op juistheid en volledigheid en ontwikkelt werkmethoden om fouten te voorkomen. Je past prioriteiten aan in geval van veranderingen en zorgt voor een efficiënte uitvoering van de financiële administratie.

Je komt rustig, integer en standvastig over. Je stelt je van tevoren in op vragen en reacties van de directie en past je presentatie en informatie hierop aan. Je begrijpt en erkent onderliggende motieven en speelt daarop in. Je doet systematisch onderzoek om benodigde informatie of gegevens te verkrijgen. Je zoekt uit waarom iets gebeurd is, stelt doelgerichte open vragen om tot de kern van een probleem of vraagstelling te komen.

Je hebt inzicht hoe ontwikkelingen op verschillende terreinen impact hebben op de toekomst van de totale organisatie. Ook onderzoek je nieuwe mogelijkheden binnen je eigen vakgebied die bruikbaar zijn binnen de organisatie en je presenteert ontwikkelingen en toepassingen daarvan.

 • Je beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau in een financiële studie (Bedrijfseconomie, Accountancy & Control, etc.);
 • Je hebt affiniteit met een organisatie met commerciële doelstellingen en een sterke groeiambitie;
 • Je hebt kennis en ervaring met financiële verslaglegging en wet- en regelgeving;
 • Je beheerst als expert het gebruik van diverse IT-applicaties zoals Exact en Power BI;
 • Stevige analytische skills en een gezonde kritische en probleemoplossende basishouding;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en empathisch vermogen;
 • Een accurate, proactieve hands-on houding;
 • Ervaring met M&A is een pré.
Invloed en verantwoordelijkheid

Je bent expert op het gebied van financiën en zet je expertise in als adviseur van de directie. Ook ondersteun je de teamleads met stuurinformatie. Je werkt samen met de assistent controller en de externe accountant en ontvangt leiding van de operationeel directeur.

Je bent degene die mede het succes en de ontwikkeling van de organisatie bepaalt door de juiste financiële analyses aan te bieden en te adviseren over de verschillende mogelijkheden.

Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitwerking van de financiële analyses en rapportages. In het kader van het inzicht en de tevredenheid van de directie en teamleads zorg jij voor begrijpelijke stuurinformatie en een toegankelijke en prettige manier van advisering over verschillende mogelijkheden en risico’s. Je vertegenwoordigt als expert FinanceFactor en hebt invloed op haar prestaties en (groei)positie in de markt.

Arbeidsvoorwaarden

 • Betekenisgevend werk waarin je echt impact maakt op de levens en ontwikkeling van finance professionals;
 • Een gezellig, enthousiast en ambitieus team van collega’s;
 • Een werkomgeving waar je veel verantwoordelijkheid krijgt en er is veel ruimte is voor eigen initiatief en ideeën;
 • Een sterke focus op groei van de organisatie en professionele en persoonlijke doorontwikkeling;
 • Zeer goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Dienstverband

Het betreft een vast dienstverband bij FinanceFactor.

  Persoonlijke informatie

  Documenten

  Privacy statement

  Klik op de link voor ons volledige privacyverklaring.

  Albert Allmers

  06-21211750

  Voor meer informatie neem contact op met FinanceFactor