“Finance gaat niet over cijfers, maar over de wereld daarachter. FinanceFactor snapt dat en tilt finance professionals naar een hoger niveau.”

Erik Harms

CFO bij Pindustry
Sinds 2016 een warme relatie met FinanceFactor

De opdracht

In 2016 vond FinanceFactor de perfecte match voor Pindustry in de persoon van Erik Harms als nieuwe CFO.

Sindsdien vindt Erik in FinanceFactor de perfecte partner voor invulling van vaste en interim posities op executive finance niveau voor haar participatiemaatschappijen.

LinkedIn profiel Erik
LinkedIn Industry
www.pindustry.nl/

Wie is Pindustry?

Pindustry (partners in industrie) is een onafhankelijke, hands-on investeerder met een passie voor technologie en duurzaamheid. Zij zijn actief in bedrijven met een technisch product in de Benelux en Duitsland. Wanneer zij besluiten om in een bedrijf te investeren, zetten ze hun kapitaal, hun expertise en actieve betrokkenheid in. Pindustry is een zustermaatschappij van de Verder groep. Een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van pompen en laboratoriumapparatuur.

Erik Harms is CFO bij Pindustry sinds 2016. Zijn verantwoordelijkheden bestaan uit het implementeren van een robuust controle proces, cashflowprognose en business planning, due diligence, waardeanalyses, strategie en audits.

De klantvraag

Pindustry trekt in de kern participaties aan met als doel deze ondernemingen te laten groeien en op lange termijn waarde te creëren voor alle stakeholders. Dat doen ze niet door eenmaal per jaar aanwezig te zijn op aandeelhoudersvergaderingen. Ze helpen actief mee aan het vormgeven van groeistrategieën en actieplannen. Schouder aan schouder met het management. Daarvoor is het vaak nodig om een managementteam te professionaliseren en/of uit te breiden. Voor executive finance posities kloppen ze aan bij FinanceFactor.

Waarom FinanceFactor?

In de bemiddeling van hemzelf als CFO voor Pindustry ervaarde Erik Harms dat FinanceFactor oog heeft voor de organisatie waarvoor ze bemiddelen, maar vooral ook voor de inhoud van het werk. Dat lukt niet elk bureau, was zijn ervaring. Het inschakelen van FinanceFactor voor zijn eigen organisatie was voor hem een logische stap.

“Albert Allmers snapt heel goed wat financials doen en heeft oog voor een rol in een participatiemaatschappij. Hij zoekt de perfecte match met de ondernemer, maar ook met de organisatie waarin de financial terechtkomt.”

“Financials moeten eigenlijk veel meer de navigator van een bedrijf zijn. Degenen die niet alleen in cijfers ondersteunen in beslissingen, maar in het kunnen uitleggen daarvan écht connectie maken.”

Typisch FinanceFactor volgens Erik Harms

“Een open communicatie. In de kern ervoor gaan om een match te maken, maar mocht deze toch niet slagen, willen evalueren en het waarom proberen te begrijpen en ervan te leren.”

De samenwerking met FinanceFactor

FinanceFactor komt in beeld als Pindustry een bedrijf binnen haar portfolio heeft. Pas als zij dat bedrijf en de ondernemer begrijpt, wordt de stap naar werving en selectie gezet. Twee aspecten vallen op in de samenwerking met FinanceFactor: eerlijkheid en geduld. Want als er geen goede beschikbare kandidaat is, dan geeft FinanceFactor de opdracht terug of verwijst door. En er is nooit sprake van een kandidaat ‘er doorheen duwen’ zodat de opdracht snel klaar is. Een selectieprocedure is een zorgvuldige afweging van plussen en minnen. FinanceFactor neemt de tijd om daarover te sparren, te adviseren en te helpen in de keuze.

Het resultaat in de opdracht

Pindustry vindt via FinanceFactor geschikte (interim) professionals voor haar deelnemingen. Bij voorkeur via henzelf, maar FinanceFactor schroomt niet om naar andere partijen te verwijzen of daarmee contact te leggen voor een optimaal resultaat. Daarmee leggen ze een basis van vertrouwen.