Login
Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Executive coaching

Als financieel manager of executive finance professional hebt u soms behoefte aan een klankbord. Een executive coach. Een persoonlijke CFO-coach voor uzelf, of een managementcoach in het belang van uw onderneming. Bijvoorbeeld als uw onderneming in een turbulente periode verkeert en iedereen naar u kijkt voor oplossingen. Als er teveel druk op uw schouders ligt, waardoor werk en privé uit balans raken. Of als u het gevoel hebt dat u - of één van uw finance professionals - op de verkeerde plek zit.

In onze executive coaching aanpak bepalen we het individuele potentieel van de coachee op basis van aanleg en sterke dan wel minder sterke competenties. Vervolgens vertalen we dit naar de functie waarin hij of zij werkzaam is, de loopbaanambitie, en de wensen en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Hierbij werken we biografisch: we identificeren en benoemen rode draden in werk en leven.

Individueel maatwerk. Maximale verdieping. Hoog rendement.

 • Aantoonbare verbetering in functioneren
 • Betere zelfreflectie ten aanzien van gedrag
 • Meer begrip en herkenning van sterkten en zwakten
 • Groter zelfsturend vermogen
 • Praktische handvatten voor verdere ontwikkeling
 • Inzicht in de toegevoegde waarde voor een organisatie

Onze executive coaching aanpak: (h)erkenning en bewustwording

 1. Intake en informatie
  Wat is het doel van de opdrachtgever en van de coachee zelf? Klikt het tussen coach en coachee en wat zijn de wederzijdse verwachtingen? En hoe ziet het coachingstraject er concreet uit?
 2. Onderzoek
  In deze fase worden diverse persoonlijkheidstesten (EQ en IQ) uitgevoerd, waarbij de focus primair ligt op persoonseigenschappen, beïnvloedingsvermogen, affiniteiten en drijfveren.
 3. Analyse, afstemming en informatie-uitwisseling
  Op basis van de testuitkomsten worden de sterkten en zwakten vastgesteld. Hierbij leggen we de relatie tussen de persoon, zijn of haar werk en de wensen en ambities.
 4. Plan van aanpak en coachingssessies
  In deze stap gaan we actief aan de slag met de persoonlijke kwaliteiten, het ontwikkelpotentieel en helpende en belemmerende competenties. Deze vertalen we in concrete stappen en acties.
 5. Evaluatie en rapportage
  Elk coachingstraject sluiten we af met een coachingsverslag en verantwoording door FinanceFactor, en een kwaliteitsevaluatie door de deelnemer en de opdrachtgever.

Onze executive coach: Albert Allmers

‘Je gaat niet naar een coach om het verleden te veranderen, maar om de toekomst vorm te geven’
‘Coaching is een kortdurende professionele vriendschap

Albert Allmers (1966) heeft, met meer dan 20 jaar nationale en internationale ervaring, zijn sporen in de recruitmentbranche verdiend. Hij vervulde onder meer bij Rekenmeesters en Yacht diverse functies op het gebied van management, marketing en sales. Daarbij gaf hij leiding aan verschillende managementteams in ondernemingen op het gebied van detachering, werving en selectie, executive search en consulting. Daarnaast is hij reeds jaren een betrokken en persoonlijke coach voor financials en is hij verbonden aan de 5-daagse opleiding ‘Controller in 1 Week’ en de opleiding ‘Certified Business Controller’.

Om de ontwikkelingen binnen het vak van Coaching te blijven volgen heeft Albert onlangs zijn opleiding Postgraduate "Executive Coaching" aan de VU te Amsterdam afgerond. Hij is aangesloten bij het NOBCO, de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland, en hij werkt continu aan de professionalisering van het coachvak. Om ook Raden van bestuur te kunnen coachen op het gebied van corporate governance, heeft Albert in 2020 de commissarissencyclus aan Nyenrode Universiteit succesvol doorlopen: een academische Commissarissenopleiding die een brede basis voor professionele invulling van het commissariaat realiseert en inzicht geeft in de processen van besluitvorming en de dynamiek in de boardroom.

Contact verzoek

Vul onderstaand formulier in om met ons in contact te komen.
FinanceFactor neemt privacy zeer serieus en zal jouw aangeleverde gegevens op een veilige manier verwerken en gebruiken. Door de gegevens in te vullen en op verzenden te klikken gaat u akkoord met onze privacy- en cookieverklaring.

Meer informatie?

Bel ons overdag, ’s avonds of in het weekend. FinanceFactor werkt 16/7

085-041 0441

Of stuur een email naar info@financefactor.nl

Copyright © 2023 FinanceFactor   |  Sitemap   |  Copyright notice   |  Privacyverklaring   |  Klachten
FinanceFactor gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close