Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Menu

Evenementen

FinanceFactor als Partner verbonden aan de FM Dag 2017, Thema: The Founder's Mentality"Nederland telt ruim 180.000 familiebedrijven die samen verantwoordelijk zijn voor ruim 40% van de werkgelegenheid en bijna 50% van het Bruto Nationaal Product." Binnen de Nederlandse economie neemt het familiebedrijf een bijzondere plek in.
Het familiebedrijf wordt vaak gedreven door passie en bevlogenheid, daar zit de kracht van deze bedrijven. Door succes komen bedrijven echter vaak voor een dilemma te staan. Doordat het bedrijf groeit komt er een punt waarop ondernemers keuzes gaan maken. Maar door alles te centraliseren, professionaliseren, standaardiseren en uniformeren bestaat het gevaar dat juist de kracht van het bedrijf verdwijnt.
Op de FM Dag willen we financieel directeuren van familiebedrijven juist handvatten meegeven hoe je bij groei toch in controle blijft zonder dat een bedrijf zijn ziel en zaligheid verliest. Hoe behoud je de Founder’s Mentality?

In samenwerking met FM.nl en FM Magazine, het grootste en meest toonaangevende online platform voor financials, organiseren wij op woensdag 11 oktober 2017 de tweede editie van de FM Dag in 1931 Congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch.
Dit is het event voor CFO's, financieel directeuren en eindverantwoordlijke werkzaam voor MKB- of familiebedrijf 

Laat u inspireren tijdens 30 keynotes, workshops & presentaties en ontmoet 400 financiële vakgenoten rondom het thema 'The Founder's Mentality'.
Op deze dag hebben wij als spreker Jan van Setten Enter-trainer op de terreinen (persoonlijk) leiderschap en organisatieverandering.

Bent u financieel eindverantwoordelijk voor uw organisatie? Wilt u uw bedrijf laten groeien? Kom naar de FM Dag op woensdag 11 oktober  Tijdens de FM Dag worden u en uw mede financials uitgedaagd om anders te kijken naar de actuele ontwikkelingen binnen uw werkveld en onderneming. Laat u inspireren en help uw organisatie om verder te groeien. U ontvangt naast praktische voorbeelden van collega Financieel Directeuren ook persoonlijke verhalen die u nieuwe inzichten geven.


Komt u ook op 8 november 2017 naar het Jaarcongres Finance Transformation in Taets in Zaandam?

In samenwerking met de CFO Association en Alex van Groningen, organiseren wij op woensdag 8 november 2017 het Jaarcongres Finance Transformation inTaets in Zaandam. Finance Transformation is het jaarlijkse evenement voor CFO's en Senior Financial Executives over transformatie Als partner van het congres nodigen wij u hierbij graag uit als onze gast tijdens dit evenement. Als onze gast bent u van harte welkom vanaf 08.00 uur tot en met een receptie die om 17:00 uur start. Het thema van de dag is 'Maximize Happiness'. En in het kader van dit thema hebben wij Patrick van Hees 'De geluksprofessor" als spreker bij onze Masterclass. De afgelopen jaren hebben we veel aandacht besteed aan de digitale transformatie die onze samenleving en bedrijfsleven grondig aan het veranderen is. Wij verheugen ons op een topevenement en zijn volop bezig om er een succes van te maken. Wilt u meer informatie over het event, klikt u dan hier Om zich aan te melden of als u vragen heeft kunt u 16/7 contact met ons openemen via info@financefactor of 085 041 0441.  Controllers Netwerk in samenwerking met FinanceFactor


In samenwerking met Alex van Groningen faciliteert FinanceFactor het lidmaatschap voor het Controller Netwerk.
Als u zich aanmeld via Financefactor kunt u gebruik maken van 25 % korting op het lidmaatschap.

Word lid:
Zoek verbinding, deel en leer.


Het Controllers Netwerk biedt u en uw vakgenoten een uniek concept om kennis, ervaringen en opinies te delen. Wij bieden een open, kleinschalige en vertrouwelijke omgeving waar gelijkgestemde top controllers van elkaar leren en inspiratie opdoen.

De afgelopen twintig jaar hebben wij duizenden controllers leren kennen via onze trainingen, events en publicaties. Het is onze missie om de meest ambitieuze professionals in ons Controllers Netwerk met elkaar te verbinden in kwalitatief hoogwaardige Peer Groups.

Als lid profiteert u van de volgende privileges:
• Toegang tot 4 Peer Group sessies en congressen 
   Finance Transformation, Controlling, FM Dag, Big Data Day,
   Corporate Growth Summit en Corporate Finance Summit
• PE-Certificering voor alle activiteiten (Behaal minimaal 18 PE uren)
• Toegang tot diverse 'on invitation only' sessies in samenwerking met partners
• Onbeperkt toegang tot Controlling.nl en directory met alle leden
• Ontvang FM Magazine en CFO Magazine


Wilt u lid worden en gebruik maken van de korting, neemt u dan contact op met Maerle van der Eem  via 085-041 0441 of info@financefactor.nl


Geluksbouwreis vertrek 02 Juni 2017 naar Cambodja.

Een bouwreis is een unieke gelegenheid om de kwaliteiten die een ieder heeft (verder) te ontwikkelen. Tijdens deze bouwreis wordt een groot beroep gedaan op flexibiliteit, samenwerken en omgaan met onverwachte omstandigheden. De bouwreis is daarmee een uitdaging. Een moment om stil te staan, te relativeren, te kijken naar de toekomst en uw dromen waar te maken. Daarnaast biedt deze bouwgroep in een andere omgeving een prachtige mogelijkheid om onderling te kunnen ‘sparren’, op privé en/of zakelijk vlak, van elkaars ervaringen te kunnen leren en nieuwe inzichten te krijgen. Dit is de toegevoegde waarde van deze bouwreis, los van uw concrete bijdrage aan een maatschappelijk relevant doel. Deze ‘geluksbouwreis’ is een speciale editie, waarin ook een geluksworkshop o.l.v. Patrick van Hees (‘de geluksprofessor’) op het programma staat. Een thuis hebben. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar 25% van de wereldbevolking – 1½ miljard mensen! – heeft helemaal geen huis. Deze mensen leven meestal in een geïmproviseerd onderkomen, met een lekkend dak en muren waar het dwars doorheen waait, zonder sanitaire voorzieningen. Ze zijn vaak ziek en daardoor niet in staat om te werken of te studeren. Habitat for Humanity bouwt wereldwijd eenvoudige, betaalbare en veilige huizen voor dit soort gezinnen. Habitat kiest hierbij bewust voor een duurzame aanpak en bouw. Hiermee bedoelt Habitat onder meer dat bewoners niet afhankelijk worden gemaakt van hulp, maar juist zelfstandig hun toekomst opbouwen. Het initiatief om een huis te bouwen ligt bij de gezinnen zelf en zij zijn er zelf verantwoordelijk voor. Habitat for Humanity geeft dus geen huizen cadeau. Toekomstige bewoners ontvangen een lening zonder winstoogmerk en lossen deze periodiek af. Daarnaast investeren zij zelf een flink aantal arbeidsuren in de bouw van hun eigen huis en dat van anderen binnen de gemeenschap. Ook de inzet van vrijwilligers is van groot belang. De gezamenlijke inspanningen houden de kostprijs laag en vergroten het gevoel van eigenwaarde en onderlinge verbondenheid van alle deelnemers. Een eenvoudig maar solide huis beschermt tegen weersinvloeden, biedt veiligheid en verbeterde hygiënische omstandigheden. Het helpt mensen om op eigen kracht uit de armoede te komen.

Quotes uit de eerste bouwreis van deze groep: “De hele reis was een hoogtepunt met een geweldige groep” “Dit is echt samenwerken met een grote glimlach in 35°, met heel veel energie” “Een geluksbouwreis brengt geluk daar en binnen de groep”

Gaat u mee?!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Nas van Habitat; 06 23239716, of Albert Allmers van FinanceFactor; 06 21211750 

18 Holes op The Dutch

Altijd al een keer op The Dutch, 18 holes willen spelen? De mooiste golfcourse van Nederland!

FinanceFactor organiseert jaarlijks meerdere golfevents op The Dutch. In 2 flights genieten van de course, aansluitend een unieke ervaring beleven van alle service en elan die het clubhuis op hole 19 te bieden heeft. Indien u deze unieke beleving persoonlijk wilt ervaren kun u contact opnemen met FinanceFactor, info@financefactor.nl


 


Think Big, start small, “Humanification

 

In april 2016 faciliteerde FinanceFactor tijdens het Jaarcongres Controlling de inspirerende masterclass: Think Big, start small, “Humanification", gegeven door Christian Kromme.

In de masterclass “Humanification” liet Christian op inspirerende en visuele wijze zien wat de drijvende kracht is achter de exponentieel versnellende technologische ontwikkelingen van dit moment.
Bedrijven die in staat zijn hun propositie in lijn te brengen met deze drijvende kracht, organiseren zichzelf meer als organismen en zijn daardoor in staat mee te veranderen met de exponentiële wereld waarin we leven.
Christian helpt u als, Finance Professional, om disruptieve patronen op tijd te herkennen en om een dreiging te veranderen in een uitdaging.

Het boek ‘Humanification’ is beschikbaar vanaf eind 2016. Indien u een gratis exemplaar wilt ontvangen verzoeken wij u contact op te nemen met info@financefactor.nl ‘Talentvol Narcisme’ - Sleutel tot succesvol leiderschap door Executive Master Coach Arvid Buit (31)

In de optiek van executive coach Arvid Buit zoekt ieder mens in beginsel naar een symbiotische relatie die gebaseerd is op afhankelijkheid van de moeder. “Je bent nul jaar en je hebt onvoorwaardelijke liefde en bescherming nodig. Rond je zestiende levensjaar krijg je echter behoefte aan autonomie”, legt Buit uit. Bij een verstoring in het ontstaan van symbiotische bevestiging of autonomie, ontwikkelt zich mogelijk een narcistisch spectrum. “Als je narcisme net als autisme ziet als een schaal waarop je je begeeft, scoort elk mens ergens op die schaal. Onder de vijftien procent heb je zo weinig last van zelfbehoud, dat je niet eens zou stoppen voor een zebrapad.
Boven de 50 à 60 procent ben je al snel een pathologisch narcist”, grapt Buit. Volgens hem scoort (minimaal) 80% van de leiders bovengemiddeld hoog op de schaal van narcisme, maar ‘is’ daarmee nog geen narcist.

Drie typen narcisme
Buit onderscheidt drie typen narcisme: angstig narcisme, depressief narcisme en een tussenvorm (angstig/depressief). Bij angstig narcisme heeft de persoon een gebrek aan frustratietolerantie door een overdosis aan symbiose. In de baarmoeder hebben we volgens Buit de perfecte situatie. We worden beschermd, krijgen te eten en het is altijd warm. Na de geboorte treden frustraties op. Door te huilen geven we uiting aan die frustraties. “Ouders geven dan te eten of verschonen een luier. We vertrouwen erop dat de frustratie wordt opgelost zodra we beginnen te huilen. Als je niet leert om te gaan met ontwikkeling van frustratie(tolerantie), ontwikkel je angstig narcisme. We zien dit dan ook vaak bij kinderen van zeer beschermende ouders die hun kind als prinsje of prinsesje behandelen. Er is een overdaad aan symbiose. De overtuiging is: ik ben bijzonder, men moet mij dienen.”

Depressief narcisme treedt daarentegen op bij een gebrek aan zelfvertrouwen en ontstaat volgens Buit vaak door een gebrek aan liefde. “Dit tekort aan symbiose leidt tot vroegtijdige autonomie”, licht hij toe. “Toen ik jullie nodig had waren jullie er niet, nu doe ik alles zelf wel en nog perfect ook…”, zo illustreert hij de houding van de depressieve narcist. De derde vorm, de tussenvorm, is volgens hem zeldzaam. Het komt bijvoorbeeld voor bij adoptiekinderen die aanvankelijk symbiose missen, maar later (overdadig) veel liefde ontvangen. Hoewel dit verhaal tot hier negatief klinkt benadrukt Buit dat narcisme juist ook goede kanten heeft en juist ook bijdraagt aan het behalen van succes. Pim Fortuyn, Neelie Kroes, Steve Jobs, Nina Brink en Zlatan Ibrahimovic zijn volgens de executive coach succesvolle narcisten.

Kwetsbaarheid
Gevaarlijker wordt het wel wanneer de narcist een muur om zich heen bouwt, met als doel om kwetsbaarheid te vermijden. Volgens Buit zijn er twee soorten erkenning: voorwaardelijke en onvoorwaardelijke. Het eerste type is gerelateerd aan prestaties of bezittingen. Onvoorwaardelijke erkenning bestaat zonder daar iets voor te hoeven doen/kunnen/presteren. Net als de symbiotische liefde die elk mens zoekt. Buit legt uit dat mensen diverse vormen van voorwaardelijke erkenning als muur om zich heen bouwen. Om te illustreren dat deze muur kwetsbaar is vraagt hij een mannelijke aanwezige om als stevige muur voor de groep te gaan staan. Een vrouwelijke aanwezige moet hem met één pink omver duwen. Na enkele malen geprikt te hebben met de pink staat de muur nog overeind. Buit legt uit dat met een techniek uit de Israëlische vechtsport Krav Maga de muur makkelijk om te krijgen is. “De plekken rondom de neus zijn het gevoeligst en daar vindt men de kwetsbaarheid. Door de pink overdwars onder de neus te leggen, omhoog te duwen en naar voren te stappen valt de muur om”, legt Buit uit. En dat blijkt, afgaande op de wankelende benen van de mannelijke deelnemer, te kloppen.

Buit legt uit dat leiders gemiddeld genomen kwetsbaarder zijn. “Zodra hun bedrijf failliet gaat of relatie op de klippen loopt komen ze sneller en vaker in een diep dal terecht. Mensen die hoog scoren op de narcistische schaal zijn in ernstige mate suïcidaler dan andere mensen die teleurstellingen moeten verwerken.” Gelukkig kent narcisme ook voordelen, stelt Buit. Volgens hem bezitten leiders met narcistische eigenschappen een (metaforische) ‘zweefkracht’ die hen in staat stelt om overzicht te bewaren in complexe situaties. Narcisme is in beginsel een relatiestoornis, die functioneel is op een niveau waar enige afstand en overzicht wenselijk zijn. Keuzes maken kan iedereen, maar dilemma’s bestaan in beginsel uit opties die allemaal slecht (kunnen) aflopen. Leiderschap is nodig waar dilemma’s bestaan. Betrokkenheid en verbondenheid met elk individu zullen dan veelal in de weg staan van een verstandig besluit. Ook is in moeilijke tijden veel vraag naar krachtig leiderschap en een zelfzekere dominantie.

Tegenwicht
Om tegenwicht de bieden aan deze zweefkracht zijn er wel een metaforisch touw en een sterk gewicht als basis nodig die maken dat die ‘zweefkracht’ in toom gehouden kan worden. Het fundament bestaat uit een persoon (partner/executive-coach/psychiater) die op gelijke ooghoogte en vanuit onvoorwaardelijk erkenning contact kan leggen. Ook moet deze persoon minstens even krachtig kunnen zijn als de narcistische leider in kwestie. “Dit gewicht moet zelfs liefst meer wegen dan uzelf. En eerlijk zijn. Want hoe hoger u in de bedrijfspiramide komt, hoe u zich omringt met leugenaars”, stelt Buit. Daarnaast moet de lengte van het touw omgekeerd evenredig zijn aan de hoogte van de opgebouwde muur van voorwaardelijke erkenning. Heeft u nog veel voorwaardelijke erkenning nodig (muur) bent u in mindere mate in staat om ‘hoog te vliegen’. “In het ultieme geval is de muur zelfs langzaam verdwenen of gereduceerd tot een drempel.”

Het allerbelangrijkste signaal van deze middag, is dat leiders die het patroon niet (h)erkennen of begrijpen, veelal vastlopen als het veel te laat is. Dit maakt de gevolgen desastreus, zowel voor de leider zelf als voor het bedrijf of de relatie. Van groot belang is het vroegtijdig analyseren van eigen gedrag en behoeften (know thyself). "Pas dan is het mogelijk om als succesvol narcist, ook feitelijk gelukkig te worden zonder voorwaardelijke erkenning", besluit Buit.


 
Nieuwste kansen per mail ontvangen?
Maak een Job Search Agent en ontvang nieuwe vacatures per e-mail.
Contact

FinanceFactor BV
"Villa Maarheeze"
Rijksstraatweg 675
2245 CB WASSENAAR
T +3185 0410441 
info@financefactor.nl

OTYS Recruiting Technology © FinanceFactor 2018 | Disclaimer | Sitemap
FinanceFactor gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.