Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Menu

Recruitment Process Outsourcing

In het huidige economische klimaat kan het aantrekkelijk zijn om verschillende stadia van het recruitment proces uit te besteden aan een gespecialiseerde organisatie als FinanceFactor. Niet alle bedrijven zijn bereid om opnieuw te investeren in een eigen recruitment afdeling die bij elke (grote) conjunctuur schommeling noodgedwongen opgeschaald of ingekrompen moet worden. Het Recruitment Process Outsourcing (RPO) model van FinanceFactor maakt gebruik van schaalvoordelen om administratieve kosten te beperken in combinatie met een uitstekend strategisch, tactisch en operationeel proces.
RPO is een alternatief waarvoor via FinanceFactor interessante hybride opties beschikbaar zijn.

Wat is RPO via FinanceFactor?

RPO staat voor "Recruitment Process Outsourcing"; de situatie waarbij de opdrachtgever enkele of alle wervingsactiviteiten uitbesteedt aan FinanceFactor die vervolgens opereert als een intern recruitmentbureau. De RPO dienstverlening van FinanceFactor kan zowel op kleine als op grote schaal plaatsvinden: van het afhandelen van sollicitaties tot en met het opstellen van een complete recruitmentstrategie, waarbij zowel de wervingstechnologie als de methodes en rapportages van de werkgever worden overgenomen.

De voordelen van RPO via FinanceFactor zijn:

  • Snellere doorlooptijden door het stroomlijnen van het recruitment proces 
  • Verbeteren kwaliteit instroom nieuw personeel, met name door snelle opvolging en effectieve (web)marketing 
  • Kostenreductie door gebruik van schaalvoordelen, flexibele contracten en jarenlange recruitment expertise van FinanceFactor 
  • Beschikbaarheid van managementrapportages door meer gebruik te maken van technologie

Voor wie is RPO geschikt?

Recruitment is een vak apart. Organisaties, met name in het MKB, merken dat het steeds lastiger wordt om te concurreren op de arbeidsmarkt om schaars financieel talent. De redenen hiervoor zijn divers maar het komt er meestal op neer dat men de expertise niet in huis heeft of te weinig tijd en aandacht besteedt aan recruitment. Het uitbesteden van werving en selectie aan gespecialiseerde dienstverleners is dan een goede optie.

Bij een structurele wervingsbehoefte aan een gekwalificeerde instroom van personeel loont het de moeite, vanwege de eerder genoemde voordelen, om naar een hybride of full-service recruitment process outsourcing (RPO) partner als FinanceFactor over te stappen.

FinanceFactor Recruitment Process Outsourcing:

Web- en vacaturemarketing

De eigen vacaturesectie van een corporate- of werkenbij-site uitbesteden. Van het opzetten hiervan tot (her)schrijven van vacatureteksten en het doorplaatsen naar jobboards en social media.
Alle kandidaten komen in een recruitment systeem (Applicant Tracking Systeem) waarmee de verdere afhandeling plaatsvindt.

CV database management

Het actueel houden van een CV database of talent pool.

Search & e-recruitment

Het proactief zoeken en benaderen van geschikte kandidaten voor vacatures is een vak apart, FinanceFactor zoekt in externe CV databases, online sociale netwerken en andere internetbronnen naar interessante profielen en benadert deze rechtstreeks.

Selectie

Door het selectieproces uit te besteden aan FinanceFactor wordt tijd bespaard en verbetert de kwaliteit van instroom door middel van (telefonische) pre- screening, het presenteren van een shortlist van kandidaten tot referenties natrekken.

Assessments

Om verzekerd te zijn van de instroom van kwalitatief goede medewerkers zijn assessments onontbeerlijk. Het uitbesteden van het testen van vaardigheden en competenties is een dienstverlening die FinanceFactor aanbiedt in samenwerking met Bapas.

Leveranciers management

Verhoog de kwaliteit van de instroom van personeel en reduceer de kosten van recruitment leveranciers met behulp van een leveranciersportaal via FinanceFactor.

Contact

Laat u adviseren. Vraag vrijblijvend een gesprek aan! Mail info@financefactor.nl of bel 085 - 041 0441. En dat kan ook 's avonds of in het weekend, FinanceFactor werkt 16/7.

Nieuwste kansen per mail ontvangen?
Maak een Job Search Agent en ontvang nieuwe vacatures per e-mail.
Contact

FinanceFactor BV
"Villa Maarheeze"
Rijksstraatweg 675
2245 CB WASSENAAR
T +3185 0410441 
info@financefactor.nl

OTYS Recruiting Technology © FinanceFactor 2018 | Disclaimer | Sitemap
FinanceFactor gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.