Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Menu

Assessment

Sylvia van Steegh - Finance Manager, Align

"Ik was toe aan een nieuwe uitdaging toen ik met Albert in contact kwam. Door de uitgebreide coaching en assesments in het outplacement traject bij Albert en FinanceFactor ben ik erachter gekomen welke omgeving en werkzaamheden echt bij mij passen en waarom ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Dankzij zijn persoonlijke benadering en het matchen op mijn intrinsieke drijfveren heeft FinanceFactor een nieuwe uitdaging gevonden in een omgeving die volledig bij mij past." Ik kijk terug op een zeer fijne periode in de samenwerking met FinanceFactor, waarbij zij echt het verschil hebben gemaakt om vanuit een onzekere situatie weer onvoorwaardelijk perspectief hebben gerealiseerd in de verbinding van mij als mens en professional naar het nieuwe perspectief".

Succesvol functioneren van Financiële Professionals steunt volgens de visie van FinanceFactor op de twee pijlers; individuele competenties en organisatorische randvoorwaarden. FinanceFactor richt zich op beide: succesvol presteren van het individu én optimaal faciliteren door de organisatie. Met een assessment van FinanceFactor krijgt u objectief inzicht in het talent en ontwikkelperspectief van de Financieel Professional. Wat zijn de capaciteiten, persoonskenmerken en ambities? Passen die bij de functie waarvoor de Financieel Professional in aanmerking komt? En, wat is het ontwikkelperspectief? FinanceFactor biedt antwoord op deze vragen met maatwerk in assessments, specifiek gericht op de financiële discipline.

Maarten Meijnen - Founder, Convent Capital

“Convent Capital maakt ten behoeve van haar participaties in toenemende mate gebruik van de assessments en het resource management advies van FinanceFactor. Niet alleen om iemands geschiktheid voor een functie te laten onderzoeken, maar ook om het ontwikkelpotentieel van professionals in kaart te brengen, functieprofielen op te stellen en een adviserende rol in te nemen tijdens de selectieprocedure. Wij waarderen het feit dat FinanceFactor zich in onze organisatie en de participaties inleeft, de bereidheid heeft om te investeren in de relatie en haar ongezouten mening durft te geven. FinanceFactor denkt met ons mee, verdiept zich erg goed in onze vraagstelling en biedt maatwerk. Het contact met Albert Allmers is persoonlijk, de lijnen zijn kort en de afspraken worden nagekomen. Daarbij is de kwaliteit van de rapportages goed. Een duidelijke, goed onderbouwde conclusie, met concrete handvatten voor ons als organisatie, maar ook voor de directies van de afzonderlijke participaties. De snelle inhoudelijke en kwalitatieve terugkoppeling van het psychologisch onderzoek wordt overigens niet alleen door ons maar ook door de kandidaten zeer gewaardeerd!”

Ontwikkel-assessment

In het ontwikkel-assessment onderzoekt en bepaalt FinanceFactor samen met de Financieel Professional in welke richting deze, op basis van de aanlegfactoren, persoonlijke affiniteiten en ambities, het kansrijkst zijn competenties kan versterken. Doelstellingen kunnen zijn: beter functioneren; verticale of horizontale doorstroom; zelfrealisatie, meer arbeidsvreugde en motivatie.

 • interne doorstroom 
 • persoonlijke ontwikkeling 
 • POP (0-meting) 
 • herintreding

Geschiktheid-assessment

In het geschiktheid-assessment beoordeelt FinanceFactor een beoogde Financieel Professional op geschiktheid voor een concrete positie. Centraal staan de functie, de functie-eisen en de organisatie. De beoordeling richt zich op alle aanlegfactoren en competenties die voor de positie van kritisch belang zijn. Vooraf worden deze uitgezet in een zogenaamd psychologisch functienormprofiel en een competentieprofiel.

 • selectie en aanname 
 • management en kader 
 
 • interne doorstroom 
 
 • human due diligence 
 
 • 0-meting in de HR-cyclus 
 
 • disfunctioneren

Loopbaanoriëntatie

Het loopbaanoriëntatie-assessment richt zich op Financiële Professionals die een versnelling, verandering of nieuwe richting in hun loopbaan willen inslaan, of dat moeten om externe of interne redenen. Het instrument wordt ingezet bij persoonlijke behoefte, of vanuit het management wanneer dit o.a. de interne mobiliteit wil verhogen of een reorganisatie wil doorvoeren.

 • loopbaanbegeleiding 
 • problematisch functioneren 
 • beroepskeuze 
 • interne doorstroom 
 • uitstroom

360° Feedback Scan

Voorafgaand aan het ontwikkel- of het loopbaanassessment kan FinanceFactor een 360° feedback scan inzetten. In deze multiple meting geven respondenten uit de werkomgeving van de Financieel Professional een waardering op diens functioneren. Deze test geeft aanvullend veel nuttige en waardevolle informatie over het functioneren in de praktijk. Ook is de acceptatie bij de kandidaat hoog en positief voor de bereidheid te werken aan verbetering.

Contact

Wilt u meer informatie over de verschillende assessment mogelijkheden die specifiek gericht zijn op de Financieel Professional? Mail info@financefactor.nl of bel 085 - 041 0441. En dat kan ook 's avonds of in het weekend, FinanceFactor werkt 16/7.

Nieuwste kansen per mail ontvangen?
Maak een Job Search Agent en ontvang nieuwe vacatures per e-mail.
Contact

FinanceFactor BV
"Villa Maarheeze"
Rijksstraatweg 675
2245 CB WASSENAAR
T +3185 0410441 
info@financefactor.nl

OTYS Recruiting Technology © FinanceFactor 2018 | Disclaimer | Sitemap
FinanceFactor gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.