Login
Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

CFO Day 2021: Brave new world

Categorieën: Events

Ook in 2021 is FinanceFactor als partner betrokken bij de CFO day. Het thema van 2021 is: BRAVE NEW WORLD

In 1932 schreef Aldous Huxley zijn meesterroman Brave New World; hij schetst een dystopie waarin technologie het leven van de mens, van geboorte tot overlijden, bepaalt. Nóg zo’n voorstelling van een samenleving vol akelige kenmerken is het beroemde ‘1984’ van George Orwell. Met technologie houdt een totalitair regime zijn onderdanen in een alles controlerende wurggreep. Wat beide boeken gemeen hebben, is die dark side van technologie.

Fictie, natuurlijk. Maar toch moeten die twee werken ons wel aan het denken zetten over de huidige, razendsnel voortschrijdende technologische ontwikkelingen. Slimme algoritmes kunnen tot een heel eenzijdig beeld leiden, de beruchte fabeltjesfuik. En is het eigenlijk wel wenselijk dat big tech bedrijven gaan bepalen wat de waarheid is? Dreigen zij ons Ministry of Thought te worden?

Binnen onze organisaties maken we steeds meer en steeds vaker gebruik van technologie, om zo inzichten te verkrijgen. Maar hoe waken we ervoor dat we hier niet blindelings op gaan vertrouwen? Dat we blijven snappen hoe het allemaal in de dagelijkse praktijk werkt. Dat ook dat bekende onderbuik gevoel een rol blijft spelen. En dat we onze mensen niet door systemen laten beoordelen, maar zelf met hen in gesprek blijven!

Want het gevaar bestaat dat door al die nieuwe technologie mensen robots worden. Robots zonder eigen wil. Dat gevoelens ondergeschikt raken aan ratio, aan menselijk denkvermogen. Ratio die weer hand in hand gaat met alle technologische ontwikkelingen. Waardoor een hele wereld wordt gebouwd op basis van wat meetbaar en wat maakbaar is.

Tijdens de aankomende CFO Day nodigen we u uit met elkaar de discussie aan te gaan over deze dark side. En hoe we die menselijke kant blijven belichten en inzetten.

CFO DAY 2021   |   22 september 2021   |   Huis ter Duin (Noordwijk)

Wanneer je tot de doelgroep behoort en aanwezig wilt zijn bij de CFO day 2021, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Klik hier voor contactinformatie. 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Deel dit artikel:

Zit jouw vacature er niet bij?

Niet alle posities waarvoor wij mensen zoeken, staan op de website. Herken jij jezelf in onze kernwaarden maar staat jouw baan er niet bij? Stuur ons dan jouw open inschrijving.

Copyright © 2021 FinanceFactor   |  Sitemap   |  Copyright notice   |  Privacyverklaring   |  Klachten
FinanceFactor gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close